Розробка газових родовищ

Обводнення газових і нафтових свердловин



Обводнення газових і нафтових свердловин : монографія у 3-х томах. Т.2. : Створення потоковідхилювальних бар'єрів і технології ізоляції / В. С. Бойко, Р. В. Бойко, Л. М. Кеба, О. В. Семінський. - К. : Міжнародна економічна фундація, 2007. - 771 с. : іл

У другому томі розглянуто наукові основи управління міжсвердловинними потоками флюїдів та способи створення міжсвердловинних потоковідхшіювальн их бар'єрів, а також технології ремонти о-ізоляційних робіт із використання твердіючих неорганічних тампонажних розчинів та в'яжучих матеріалів на основі органічних речовин, гелеутворювальних сумішей, пін, емульсій, суспензій і технології створеная міжсвердловинних потоковідхилювальних бар'єрів та інш.

Обводнення газових і нафтових свердловин



Обводнення газових і нафтових свердловин. Т.1. : Технологічні матеріали і способи ізоляції. / В. С. Бойко, Р. В. Бойко, Л. М. Кеба, О. В. Семінський. - К. : Міжнародна економічна фундація, 2006. - 792 с.

У першому томі розглянуто геологічні, технологічні і гідрогазодинамічні сторони обводнення свердловин та регулювання розробки родовищ за умов витіснення нафти і газу водою, технологічні матеріали з їх класифікаціями, способи водоізоляційних і ремонтно-лагодильних робіт.

Газогидродинамические методы исследований газовых скважин



Зотов, Г. А.
Газогидродинамические методы исследований газовых скважин / Г. А. Зотов. - М. : Недра, 1970. - 191 с.

В книге обобщены современные методы исследования газовых скважин и пластов. Большое внимание уделено теоретическим основам газогидродинамических методов исследования.