Філософія. Філософські науки

Філософія


Причепій, Є. М.
Філософія : підручник / Є. М. Причепій, А. М. Черній, Л. А. Чекаль. - 3-тє вид., стереотип. - К. : Академвидав, 2009. - 592 с.

У підручнику на рівні сучасного філософського мислення, з урахуванням засад світогляду плюралізму та індології толерантності інтерпретовано такі усталені теми, як сутність і предмет філосоії, онтологія, гносеологія, аксіологія, філософська анторопологія, історія філософії.

Історія філософії України. Хрестоматія



Історія філософії України. Хрестоматія. : навч. посіб. / Тарасенко М.Ф., Русин М.Ю., Бичко А.К., упоряд. - К. : Либідь, 1993. - 560 с.

Ця книжка е своєрідним літописом української філософської і суспільно-політичної думки. Тут зібрані найяскравіші і найхарактерніші для філософії України тексти, що мають слугувати джерелом аналізу й оцінок різних етапів її розвитку. Кожний текст супроводжується біографічною довідкою про його автора. Крім відомих мислителів — Вишенського, Сковороди та ін., читач має змогу ознайомитися з персоналіями, що тривалий час перебували під забороною, — Донцовим, Липинським, Лисяк-Рудницьким та ін.